Bo som en Viking

Bo som en viking...

Sigrids gård

Häng med på övernattningsäventyr i Ylva och Orms värld. På Sigrids gård får du prova på det riktiga vikingalivet med upplevelser, lekar och hantverk. Välja mellan olika aktiviteter såsom pilbågsskjutning, besök smedjan eller lär dig tälja i trä.  

Gå på upptäcktsfärd i det vidsträckta landskapet, förbi hagar med boskap. Följ den långa träbryggan ned till ån för att ta ett svalkande bad. När du blir hungrig hjälper vildmarksguiden dig att göra upp eld och laga till mat.

Efter en dag full av spännande aktiviteter gör du dig hemmastadd i ditt mysiga vikingahus. Morgonen som gryr är full av nya äventyr.

Boka här

 

Boka sommarens äventyr

På Sigrids gård får du ta del av ett stort övernattningsäventyr i liten skala. När du kliver över tröskeln till VikingaTider lämnar du nutiden och förflyttas cirka 1 000 år tillbaka i tiden.

På 25 hektar naturrika mark återskapar vi en autentisk vikingavärld och bjuder på kunskap och upplevelser utöver det vanliga

Som besökare har ni alltid tillgång till fri parkering, dygnet runt. Kommer man med kollektivtrafik är det enkelt att ta sig till och från museet. 

Missa inte att slå en kik i vår spännande museishop!  Här kan du, likt vikingarna, upptäcka skatter från när och fjärran. Strosa runt bland souvenirer, smycken, leksaker, spännande litteratur och mycket mer.

Vill ni dessutom fuska lite mitt i er forntidsvardag kan ni passa på att besöka vårt café. Här hittar ni populära moderniteter såsom svalkande glassar och rykande färskt kaffe.

 

Det här ingår i priset

 1. Varsin uppsättning vikingakläder att låna under vistelsen.
   
 2. Övernatta på Sigrids vikingagård i ett autentiskt bulhus.
   
 3. Laga er mat över öppen eld. I priset ingår matkorg med frukost  och middag. Er vildmarksguide visar hur ni gör upp eld på forntidsvis.
   
 4. Prova på forntida hantverk och aktiviteter. Tillsammans hittar vi det som passar just er. 
   
 5. Guidad tur och fri tillgång till naturområdet och vårt 1,5 km långa gångstråk.

Prislista

(För max 2 vuxna och 2 barn)

1 natt - 3900 kr

2 nätter - 5700 kr

3 nätter - 6600 kr

Boka direkt

Boka direkt

OBS! Stugan som vi i hyr ut i nuläget är anpassad för max två vuxna och två barn.

Alternativt boka Bo som en Viking per telefon eller e-post: