För Vikingar

 

Vikingar

Denna sida är till för er som vill delta i våra olika evenemang. Om du är intresserad av att sälja dina varor, hantverk , experimentell arkeologi eller om du är reenactor så är detta sidan för dig.

Hör av dig om du är intresserad av att hjälpa till på våra evenemang.

Bli volontär på Vikingatider

Vad är en volontär?

En volontär är helt enkelt en person som är så intresserad av sitt ämne att han/hon är villig att lägga ner tid, engagemang och arbete med egen tillfredsställelse som lön för mödan.

Vill du bli volontär?

Är du intresserad av vikingar och vikingatiden och skulle vilja leva och arbeta i en historisk miljö? 

Vikingatider är  ett Arkeologiskt friluftsmuseum. Denna typ av museer är mycket vanliga i Europa.  Likt andra anläggningar i Europa behöver vi ständigt en mängd entusiastiska praktikanter, frivilliga och volontärer för att befolka våra Vikingamiljöer och våra skepp.

Vill du vara med och förmedla vikingatiden?

Något för dig?

 • Om du är intresserad att medverka som hantverkare, teaterfolk, pedagog eller rollspelsledare i vår levande är du välkommen att medverka på VikingaTider.
   
 • Om du du hantverkare med kunskap inom textilarbete, skinn, keramik, matlagning, metall och trä. 
   
 • Det finns många andra hantverk som vi också gärna vill förmedla än de ovan nämnda. T ex arbete med ben och horn, musikinstrument, runristning, korgflätning, saltproduktion,  bärnstenssmide. 
   
 • Förutom  hantverkare så finns det plats för dig som volontär som vill medverka med improvisationsteater, odlingar,  lekar och aktiviteter. Till detta krävs endast att du är tillmötesgående, utåtriktad och nyfiken.
   
 • Du är engagerad och  gillar att tala med folk. Du är och tänker på att det är våra besökare, unga som gamla  skall  få en uppleva dig och din kunskap.
   
 • Du  lär dig snabbt att komma med i gänget och gillar att  arbeta i arbetslagen på plats.
   
 • Har du erfarenhet från  annat museum, turistorganisation eller motsvarande är givetvis detta en merit.
   
 • Vikingatiden var mycket global och mångspråkig.  Om du är bra på språk är det givetvis en fördel. Förutom svenska är engelska och tyska också språk som efterlyses. Ditt ursprungs-språk har ingen betydelse. 

 

All aktivitet inom levandegörande av historia sker på gården  och hus i de historiska miljöerna. Vi verkar i tidstrogna ”Vikingakläder” och vi använder endast historiska verktyg och metoder.

Har du eget vikingatält finns platser för att göra ditt eget läger eller så finns det övernattningsmöjligheter i vissa av våra Vikingahus. 

Det finns tillgång till dusch och toalett men även möjlighet till självhushåll såsom kök, kyl m.m. För att göra det enkelt för alla är en vecka den kortaste tiden som vi kan erbjuda er att medverka.  Vi jobbar onsdag till måndag och därav är tisdagen den dag när volontärerna är lediga. 

 

Så här blir du en volontär

Anmäl ditt intresse i god tid innan du vill medverka via e-post till info@vikingatider.se. Ange vem du är, dina intressen och kunskaper. Vi tar emot volontärer under perioden 25 juli - 12 september.

Har du inga egna Vikingatida kläder som passar din roll får du låna dessa av museet.

För mer information kring praktiska frågor kontakta oss gärna: