Hyr lokal

Hyr en unik lokal

Skapa ett eget event utöver det vanliga

SIGRIDS

      GÅRD


Sigrids gård består av ett långhus, ett litet klinehus och sex bulhus, omgiven av ett naturskönt område. Långhuset har en eldstad och plats för upp till 60 sittplatser. Passa på att hyra en hel gård, med plats för både utomhusaktiviteter och mysiga tillställningar!

Långhuset på Sigrids gård är en rekonstruktion av mangårdsbyggnaden på en vikingatida gård från 900-talets Skåne. Hur vet vi då detta?  Otaliga arkeologiska utgrävningar i området har lämnat spår och information till oss. Det finns inga husrester kvar ovan mark från denna tid men mörka färgningar i marken och rester av trä och sten berättar mycket om konstruktion och storlek. Träkolsrester visar var eldstaden var belägen. I det stora huset bodde hela familjen, flera generationer, tillsammans med sina tjänare och slavar. Långhuset var också platsen för de stora festerna.

GILLESALEN

      LÖDDETOFTA


Vad kan man göra med ett stort vikingahus? Mycket! Hyr vår storslagna gillehall och skapa en tillställning utöver det vanliga. Vare sig det handlar om bröllop, 50-årsfest, företagskickoff, konferens eller något helt annat så kommer arrangemanget bli oförglömligt! Med sina 100 sittplatser och sin rymliga atmosfär är det bara fantasin som sätter gränser. Med sin fantastiska akustik är det dessutom den perfekta lokalen för olika kulturevenemang som exempelvis teater, utställningar och konserter.

Gillehallen är 8 meter hög, 8 meter bred och 25 meter lång. Den är byggd av grova, tjärade plankor, även kallat bulverk – en vanlig byggteknik i det vikingatida Skåne och Gotland.

Här finns gott om plats för mingel, dans och festligheter. Lokalen är stämningsfullt upplyst och inredd. Den erbjuder en kombination av moderna bekvämligheter och historisk atmosfär.

Prislista & hyresinfo

Sigrids gård

  Tid: Kl. 10-20 eller 16-02

  Deltagare: Max 60 pers

  Innehåll: Hyra av långhus, 1 viking (personal) och ved.


  Pris: 7 000 kr (inkl. moms) varav 1500 kr handpenning.

  Extra personal per kväll: 2500 kr

  Städning: 2000 kr

  Kompletterande städning: 1000 kr


  VikingaTider erbjuder ingen matservering eller uthyrning av servis för bokningar på Sigrids gård. Önskas detta rekommenderar vi att ni hyr vår gillehall.


  Gillehallen Löddetofta

  Tid: Kl. 10-20 eller 16-02

  Deltagare: Max 100 pers

  Innehåll: Hyra av gillehallen, 1 vikingar (personal) och ved.


  Pris: 10 000 kr (inkl. moms) varav 2500 kr handpenning.

  Extra personal per kväll: 2500 kr

  Städning: 2000 kr

  Kompletterande städning: 1000 kr

  Servis: 25 kr/kuvert


  För bokningar i gillehallen erbjuder VikingaTider matservering i vikingatida stuk. För ytterligare information om vår meny och priser ber vi er att kontakta oss.

  BOKA DITT UNIKA EVENMANG REDAN IDAG!


  Tillsammans skräddarsyr vi ditt event så att du och dina nära & kära får en upplevelse för livet. Bröllop, knäsättning, födelsedagskalas, Kick-offs. Det är bara fantastin som sätter gränser!

  Vill du hyra en lokal hos oss?

  Välkommen att kontakta oss!