Tisdagsträffarna

Vill du, ditt företag eller din klubb synas genom att ställa ut på området eller annonsera på banderoll? Vill du hjälpa till som volontär under Tisdagsträffarna? Kontakta oss via info@vikingatider.se eller på telefon 046-70 62 10. Mer information om annonsering.

Södra Sveriges största träff för motorentusiaster!
Varje tisdag från den 1 maj till den 11 september 2018, vallfärdar besökare, i alla åldrar, till skånska Löddeköpinge. Hos VikingaTider är du välkommen med eller utan eget entusiastfordon. Här hittar du allt med motor, utställare med specialerbjudanden, knallar med motorrelaterade prylar och en mängd härliga människor. Träffarna pågår mellan kl. 17.00-20.00.

 

Gör också ett besök i VikingaTiders museibutik som är fullpackad med prylar, framförallt med historisk anknytning. Entré till området och parkeringsavgiften är frivillig! Knallar kan inte förboka utan först till kvarn gäller vid val av plats. Avgift på 120 kr betalas på plats.

Årets matentreprenörer är Marcus Svalner, som håller korv- och kaffekiosk öppna och Matsmedjan som serverar i sillavagnen.

 

Alla intäkter går oavkortat till föreningen Viking Foundations verksamhet hos VikingaTider i Löddeköpinge. Föreningens mål är att berätta den sanna historien om vikingatidens människor och deras liv genom att erbjuda en levande och trovärdig upplevelse av vikingatiden. Fokus ligger på vikingatid och tidig medeltid. Det vikingatida landskapet rekonstrueras med odlingar, växtlighet, djur och gårdar.

Utöver Tisdagsträffarna, där det motorhistoriska kulturarvet bevaras, arrangeras ett antal historiska familjeevent och guidningar under säsongen. Även ett stort antal skolbesök och sommarläger är inplanerade där barn och ungdomar förflyttas, med hjälp av museipedagoger och arkeologer, tillbaka till dåtid och får prova på att leva som viking.

Tisdagsträffarnas länkar till Facebook och Instagram:

Unknowninstagram

Comments are closed.