Om VikingaTider

VikingaTider är ett unikt arkeologiskt friluftsmuseum, med fokus på vikingatid och tidig medeltid. VikingaTider kommer att bestå av två huvuddelar, den moderna huvudbyggnaden Kulturborgen och det rekonstruerade vikingatida kulturlandskapet.

När Kulturborgen står färdig utgör den navet i VikingaTider och är det som besökaren först möter. Här kommer det att finnas restaurang, butik, hotell, konferens, verkstäder och inte minst en av Europas modernaste och säkraste utställningshallar.

Landskapet blir Skandinaviens största rekonstruktion av ett vikingatida kulturlandskap, hela 25 hektar. Det är inte bara gårdar och hus som byggs, här skapas ett helt samhälle med hagar, ängar, djur, jordbruk, hantverk, handel och mycket mer.

Och naturligtvis får religionen ta plats på helig mark. I närheten av den gamla kyrkogården reser sig snart Löddeköpinges äldsta kyrka återigen i all sin prakt genom Kunskapsprojektet Löddeköpinge Stavkyrka.

 

Projektet VikingaTider drivs av föreningen Viking Foundation, en politiskt och religiöst oberoende organisation utan vinstintresse. Föreningens styrelse är sammansatt av representanter från näringsliv, kultur och kommun.

Vårt mål:
Att berätta den sanna historien om vikingatidens människor och deras liv genom att erbjuda en levande och trovärdig upplevelse av vikingatiden.

Våra visioner är:
Att bli världens mest kända vikingatida resmål.
Att bli Europas största kulturella mötesplats, utomhusattraktion och “levande historia”-museum.
Att erbjuda Skandinaviens mest moderna, attraktiva, underhållande och säkra utställningar.

Porten till Skåne – Löddeköpinges tidiga historia
Lär dig mer om Löddeköpinges historia genom att se den fem delar långa filmen från 2010. Vi får reda på varför vikingarna bosatte sig längs Lödde å och lära oss mer om deras byggnader, hantverk och handel. Programmet ger också oss inblick i traktens ännu äldre historia.

Följ länkarna
Del 1   10.02 min
Del 2   10.17 min
Del 3   11.06 min
Del 4   8.38 min
Del 5   9.33 min

Comments are closed.