Vikingamarknaden Fröja Thing

lör 15Jul
sön 16Jul

Säsongens höjdpunkt!
Fröja Thing, en årligen återkommande marknad med varor från när och fjärran. En helg för hela familjen fylld med handelsmän, hantverkare, bågskytte och kämpalekar, musik, gycklare och sagor, mat och dryck. Kom klädd som viking eller bara var dig själv!

Ett 40-tal vikingasällskap finns på plats, från Sverige, Danmark, Island, Polen och Tyskland, som arbetar både med hantverk och som handelsmän. Under marknadsdagarna underhåller Max Carling med familj med gyckel och musik. Ett antal kämpargrupper visar vikingatida stridskonst och vapen i show och träning. Det finns möjlighet för barnen att få prova på kamp efter varje show. Där emellan kan både stora och små prova på att skjuta båge eller kasta yxa.

På Sigrids gård arbetar vikingarna med textil, silversmide, träsnideri, runverkstad och matlagning. På gården finns det försäljning av Bärsärkarkorv med bröd och kålsallad samt vegetarisk Pumpasoppa med honungsgrillade rotfrukter. Mat 60 kr, obs kontant betalning. Sagoberättaren Gråe kanske passar på att berätta ett par spännande historier under måltiden. 

På Orm & Ylvas gård kan du göra ett besök hos Broder Tuck i spelhålan. Se bara till att spela enligt reglerna annars kan det gå vilt till. Utanför spelhålan bryggs det öl på gammalt vis. Vem vet, det kanske bjuds på ett smakprov.

En hel del djur finns också på programmet. På Sigrids gård finns nu, utöver ett 20-tal Ringamålakor också tre Linderödsgrisar. Grisarna är riktiga kelgrisar och tar gärna emot besök i hagen tillsammans med en viking. Martinas Hästkrafter kommer med en Shetlandsponny och en Nordsvensk för ponnyridning, för 30 kr rundan, obs kontant betalning. Under lördagen kan man njuta av föreningen Frieserhästen i Skåne som kommer med tre ekipage och minglar bland besökarna.

Förra årets nykomlingar Nordrikets Ryttare återkommer med sina Islandshästar och visar hur det går till att skjuta båge från hästryggen i full fart. Här får publiken lov att prova på att både rida och skjuta efter uppvisningen.

I år samarbetar VikingaTider med Uppåkra Arkeologiska Center som håller i arkeologiskola för barn. Barnen får prova på att gräva upp riktiga fynd för att sedan dokumentera dessa.

Hållpunkter:
Lördag 15 juli
11.30 Kampuppvisning
13.00 Beridet bågskytte
14.30 Kampuppvisning
15.30 Beridet bågskytte
Övrigt program löpande under dagen 

Söndag 16 juli 
12.30 Kampuppvisning 
14.00 Beridet bågskytte 
15.30 Kampuppvisning 
Övrigt program löpande under dagen 

Öppet: kl. 11-17 
Entré: vuxen 70 kr, barn under 13 år, 50 kr 
Medlemmar i VikingaTiders Megingjord: 10% rabatt i museibutik samt 10 kr rabatt per person på entrén. 

Välkommen till ett par härliga vikingadagar för hela familjen! 

Det finns möjlighet för deltagare och volontärer att tälta på området. Skicka en förfrågan med information om tälttyp, yta, eldstad m.m. till info@vikingatider.se

Lämna din intresseanmälan för att delta som handelsman, hantverkare, kämpe, gycklare m.m. via formuläret nedan.

 

Fröja Thing 2017

Fyll i dina uppgifter nedan

Yta kvm

Tillbaka till kalendern

Bookmark the permalink.

Comments are closed.