Aktiviteter

Boka guidad visning

En guidad visning av området varar mellan 30-60 minuter. Vi berättar om Löddeköpinges vikingatida historia, hur landskapet har förändrats, och visar våra rekonstruerade vikingahus.

Visningen hålls på svenska eller engelska.

För mer information och priser, kontakta oss via e-post info@vikingatider.se eller på telefon 046-70 62 10.

Välkommen att gå en tur på vårt gångstråk!

Njut av naturen och följ vad som händer i landskapet. Promenaden är ungefär 1400 m lång och går förbi rekonstruerade byggnader och miljöer, fornkyrkogård, damm och stora hagar. Under sommarhalvåret finns betesdjur och vi har ett rikt fågelliv. En bäck slingrar sig genom en våtmark ner mot Lödde å. Genom våtmarken sträcker sig Heimdals bro hela vägen ner till ån. Bänkar finns utplacerade längs gångstråket.

Detta är en naturstig. Underlaget är gräs eller flis och ojämnheter förekommer. Broarna har dock ramper och är anpassade till rullstol och barnvagn.

Vikingasommar varje torsdag till söndag under juli och augusti.

Delta i det dagliga arbetet på den vikingatida gården, prova på olika hantverk, vikingatida spel och lekar. Guidning på svenska och engelska. Öppet mellan kl. 11.00-16.00 med start från den 29 juni. Entré: vuxen 50 kr, barn under 13 år, 25 kr

Museibutik med historisk inriktning

I VikingaTiders museibutik hittar du allt mellan himmel och jord, framförallt med historisk inriktning. Smycken, pärlor, textil, keramik, böcker, kryddor med mera. Butiken håller öppet under maj-september, alla dagar då det är evenemang hos VikingaTider.

Övriga tider under säsong; kontakta oss på telefon 046-70 62 10 så hjälper vi till med extra öppet.

Program 2018
Hämta hem årets program som pdf

Comments are closed.